WHENEVER GOD SHINES HIS LIGHT

29.12.2017

De flesta av oss är bekanta med det uttryck som kommer från den i övrigt så kloke Voltaire; "Om Gud inte fanns, var vi tvungna att uppfinna honom". Voltaire menade att vi utan en straffande Gud inte skulle ha motiv att handla moraliskt korrekt, utan hamna i ett moraliskt moras.

Jag har likt en manlig variant av Carola Häggqvist också gjort lite bibelstudier. Dock inte inom ramen för Livets Ord och talande tungor, utan mer som en självlärd Danjel Andreasson (frikyrkopastorn i Vilhelm Mobergs Utvandrarna). Från dessa studier har jag dragit några slutsatser.

Gud är sjukligt intresserad av sex. Han borde gå i terapi.

Det börjar direkt i första mosebok där han ålägger Abram och alla dennes ättlingar att könsstympa sina söner. Det fortsätter med att Gud förgör Sodom på grund av den sexuella synd som utspelar sig där men samtidigt godkänner att Lots bägge döttrar båda förför sin pappa i brist på andra män. Jag lovar - det finns mer att hämta i denna bok för vilken perverst sexintresserad hen som helst.

Därför är det kanske inte så förvånande att vi i dagens SvD https://www.svd.se/praster-forgriper-sig-pa-utsatta-under-sjalavard  kan läsa om hur vissa av kyrkans så kallade själavårdare använder sig av människors trångmål för att få utlopp för sin egen kåthet?

Missförstå mig inte - det är inget fel med att vara kåt och ha sex hur ofta som helst. Det ligger liksom i våra gener att föröka oss. Men det ÄR fel att utnyttja svaga eller utsatta människor för att få utlopp för sin egen kåthet.

Det finns ingen moral som kommer från någon osynlig gud som befruktar sig med ovetande oskulder. Den moral vi har är den vi människor har skapat själva. Det betyder också att oavsett den påstådde Gudens märkliga sexuella böjelser, har vi ett eget ansvar. Skyll inte på Gud. Lita inte på Gud. Ta eget ansvar. Utnyttja inte andra. Sex ska vara ömsesidigt. Får du ingen frivillig sex måste du kanske fundera på om du kan göra något åt din andedräkt?

#sexmissbruk #svenskakyrkan #jesus #själavård #vardeljus #carolahäggqvist #livetsord #metoo #whenevergodshineshislight #vanmorrison #sex

- Detta var den tredje sista bloggen för i år. Imorgon - dagen före nyårsafton - kommer jag diskutera frågan varför Gud gillar tro istället för vetande och om det är en mänsklig personlighetsdefekt att tro, för att avsluta med en förhoppningsvis hoppfull blogg på Nyårsafton.