PÅLLES DÄCKSERVICE

20.01.2018

Jag är uppväxt i en småföretagarfamilj. Däckhandlare. Inget jag fattade då, men något som jag är stolt över nu. Mamma och pappa skapade sin egen framtid, och den blev bra. Jättebra. Från två arbetarfamiljer grodde två företagarplantor ut i full blom. Mitt i den socialdemokratiska hegemonin och ett på den tiden extremt skattetryck skapade mamma och pappa ett välmående företag med många anställda.

Inte mer än så?

Jo, ännu mer.

De sålde sitt företag och köpte hotell i Spanien, åkte på 500 procents ränta och en devalverad krona. Tvingades sälja hotellet och kom hem. Det var tufft. De startade nytt företag, anställde ett stort antal människor, många utlandsfödda, och sålde det framgångsrika företaget när pappa var 69 år gammal och mamma 66.

Stolt?

Ja, mer än stolt.

Mammas och pappas arbete har gett en massa människor arbete och de har inspirerat mig att driva företag och själv ta möjligheten och förmånen att få anställa och arbeta med fantastiska människor. Men framför allt har mammas och pappas framtidstro, deras envishet och deras skeptiska inställning till andar och andra övernaturliga fenomen fått mig att leva ett fantastiskt liv, eftersom de lärt mig att jag sitter i förarsätet till mitt eget liv. Ingen ande. Ingen gud. Bara jag som bestämmer hur mitt liv ska se ut så länge jag får vara frisk.

Denna framgångsrika klassresa hände i Sverige. Jämlika, härliga, lagom Sverige. Man kan och ska reagera över saker som är fel- men glöm inte att vi bor i världens bästa land!

Lillemickes sverigeskola: Lagom är bäst!

Diskutera gärna ordet lagom i lagom stora grupper över en fika med mellanmjölk i kaffet.

#Pållesdäckservice #lagom #Sverige #företag #småföretag