MENINGEN MED ATT FÖDAS TILL DET MENINGSLÖSA OCH LIDANDE LIVET

18.12.2017

Innan jag fanns så fanns jag inte och hade ju knappast ont av det. Efter att jag funnits finns jag inte och kommer därför knappast ha ont av det heller.

Jag har haft en enorm tur som kom önskad till världen av två föräldrar som älskar mig och kunde ge mig en bra uppväxt. Aldrig har jag behövt svälta och jag har aldrig lidit av en värre skada än en lårkaka och ingen värre sjukdom än lätt förkylning eller kortvarig bakfylla. Jag haft turen att få tre barn som kommit önskade och älskade till världen av sina båda föräldrar, som dessutom fortfarande älskar varandra efter ett långt äktenskap. Mitt arbete är stimulerande och vi har en god ekonomi. Vi åker ofta på semester och dricker vin i goda vänners lag så ofta som möjligt. Jag älskar att leva. Mitt liv. Nu. Det skulle ju faktiskt kunna ändras redan imorgon av en ALS-diagnos, svår cancer eller någon annan hemsk sjukdom eller skada. Men fram till ikväll har det varit fantastiskt. Jag hoppas dessutom på några fantastiska år till.

Alla har inte haft samma tur. Det finns barn som föds oönskade. Barn som svälter till döds före fem års ålder eller dör av AIDS. Barnsoldater. Förtryckta, slagna och könsstympade flickor. Svårt skadade eller sjuka och fattiga barn bortom all räddning.

Rimligtvis går det alltså att konstatera att det finns bra liv. Men det finns också dåliga liv som i alla fall jag inte skulle vilja leva. Som egentligen ingen vill leva. Endast svårt religiösa människor kan rimligen finna en mening med livet bara för att leva det oavsett lidanden. Själv skulle jag hellre avstå.

Därför har jag så svårt att förstå abortmotståndare, pro-life anhängare och liknande hycklare. Ännu svårare är det att förstå hur man kan döma en kvinna till 30 års fängelse bara för att hon fött fram ett dött barn. Detta hände enligt Svenska Dagbladet förra veckan (https://www.svd.se/straff-faststallt-for-abortdomd-kvinna). Vad är problemet? Det är ju inte så att det saknas människor på jorden. De flesta forskare torde nog snarare vara överens om att överbefolkningen är ett problem.

Låt kvinnan bestämma över sin kropp. Föd bara önskade och älskade barn så kommer världen bli betydligt bättre. Det meningslösa livet är just det. Meningslöst.

#abort #pro-life #elsalvador #abortmotståndare