JUDEHAT I SVERIGE

27.10.2017

Ibland blir man ledsen. Som idag, den 27 oktober 2017, när jag i DN läser Niklas Orrenius artikel[1] där människor, som du och jag, svenska medborgare om nu det skulle ha någon betydelse, vittnar om hur judehatet i Sverige brer ut sig allt mer och allt mer öppet. När en person berättar att han som ensam lärare står i klassrummet, medan eleverna står utanför och skriker "Jävla jude", tror jag knappt det är sant. Men det är det såklart.

Jag är uppväxt under några lyckliga år när tron på allas lika värde var självklar. Så är det tydligen inte längre.

Som min närmaste omgivning väl känner till har jag svårt att acceptera religiösa fundamentalister, det må vara kristna "pro-life"-fånar, muslimska IS-fanatiker, eller ortodoxa judar som vägrar åka i samma buss som kvinnor. Jag är dessutom väldigt kritisk till hur staten Israel hanterar konflikten med Palestina. Men det är en sak. Kritisk till företeelser som religion och politik får man ännu så länge vara. Att döma människor bara för att de hör till en viss religion eller folkslag är en annan sak, och ett allvarligt översteg mot människors lika värde.

Skärpning Sverige och svenskar! Låt oss aldrig falla i den fälla som nazister och deras likar försöker gillra för oss. Stå upp för allas lika värde. Det får aldrig bli "vi och dom"!

Välkomna till den kosmopolitiska, världsomspännande sammansvärjningen mot rasism, pseudovetenskap och annan idioti. Våra vägar äro outgrundliga, så när vi arbetar är det ingen som förstår vad vi gör.

#antisemitism #judehat #Sverige


[1] https://www.dn.se/nyheter/sverige/i-korridoren-har-jag-hort-elever-skrika-om-att-doda-judar/