HATET FÖRE BARNET

23.11.2017

Jag har aldrig förstått hur vissa människors kärlek kan föda andra människors hat. Hur kan två killar som går hand i hand på stan, eller två tjejer som kramas eller pussas på bussen, utmynna i hat hos heterosexuella? Vad är det hatarna är rädda för? Homosexualitet smittar inte. De flesta homosexuella kommer inte ens att föra sina gener vidare.

Jag har tvingats att på nära håll se hur homofoba föräldrar vänder sitt barns partner ryggen och nästan förskjuter sitt eget barn bara för att de fått ett barn som råkar vara homosexuell. Som om det var något fel på barnet och att felet dessutom beror på barnet självt.

Hur tänker en sådan förälder? Att det är viktigare att passa in i normen än att älska sitt barn? Att om jag vägrar acceptera flick- eller pojkvännen, så ska mitt barn bli botat?

Jag vet att de flesta av oss i utvecklade länder kommit längre än så. Ett sådant exempel är Australien som nyligen i en folkomröstning med stor majoritet röstade för samkönade äktenskap.

Det märkliga är att samtidigt som samma människor, med rätta, kan kritisera länder med unken syn på homosexuella eller kvinnor, så kan de falla in i samma privata unkenhet själva när deras egna barn visar sig homosexuella.

Hatet får aldrig gå för barnet. Ju mer kärlek vi ger varandra i världen, ju bättre mår vi alla, ju bättre affärer kan vi göra, ju mindre ensamma blir vi.

#hbtq #kärlek