GATED COMMUNITY PÅ VÄG ATT EXPLODERA

06.11.2017

Det var bara ett par veckor sedan jag hade anledning att diskutera masskjutningar och vapenlobbyn i USA, https://www.moralisk-kompass.se/l/ar-usa-pa-vag-att-forvandlas-till-vastvarldens-iran/  och på https://www.moralisk-kompass.se/l/om-faran-med-lobbyorganisationer/ Men så var det tragiskt nog dags igen efter söndagen den 5 november 2017, i Sutherland Springs i Texas. 26 döda, bland dessa minst ett litet barn, i ännu ett vansinnesdåd.

Dådet föregicks av ett terrordåd på Manhattan i New York begånget av en person med påstådda kopplingar till ISIS. Åtta människor dog. Dessförinnan det fruktansvärda dådet där 59 människor dog i Las Vegas, där dådet begicks av Stephen Paddock. Så på ungefär en månads tid har 85 människor dött i masskjutningar i USA begångna av amerikanska medborgare plus åtta personer i dådet på Manhattan.

Det märkliga med dessa dåd är, enligt min uppfattning, de inhemska reaktionerna. För medan president Trump på Twitter direkt började yla om att stänga gränserna för muslimer efter dådet på Manhattan, var det inget tal om att ändra vapenlagarna i USA på grund av de än värre dåden i Texas och Las Vegas.

President Trump vill bygga murar och stänga gränser, men hur kan han tro att det skulle få stopp på dödandet när de största massakrerna sker av hans egna medborgare, med vapen köpta i USA. Om USA fortsätter på den inslagna vägen med murar och isolering, istället för att ta tag interna problem med vapenlagarna, riskerar landet att sprängas inifrån istället för av muslimska terrorister.

#NRA #Sutherland Springs #terrorism