ENERGISTJÄLANDE GNÄLLSPIKAR

18.03.2018

Min uppfattning är att den goda moralen syftar till att så många som möjligt ska bli så lyckliga som möjligt. Men detta gäller inte bara i handlingar mot andra människor - det gäller faktiskt också mig själv.

Jag hör ibland fullt friska personer som när de hör att jag löptränar varje morgon, sju dagar i veckan, lite gnälligt utbrister -"Åh, jag önskar att jag hade din energi."

Det dessa människor inte förstått är att för att få energi, måste man ge energi. Det är sant att jag får energi av mina löprundor och att jag sällan är trött. Men det är inte så att det kommer gratis som en gåva. Jag får också tvinga mig upp måndagsmorgnar i januari med minusgrader och mörker. Men när jag är tillbaka från löprundan då har jag fått energi!

Jag tycker det är provocerande att höra fullt friska, normalbegåvade och arbetsföra människor gnälla över dålig kondition, att de är överviktiga, att de arbetar för mycket eller inte alls, att de tappat kärleken för sin partner, att de är ensamma och så vidare. Vill du ha bra kondition - börja träna och håll ut. Det tar kanske emot lite i början, men det kommer! Jobbar du för mycket, organisera bättre eller gå ner i tid. Du behöver kanske inte alla de där pengarna du drar in varje månad. Har du inget jobb så sök arbete. Inte bara i hemmakvarteret - var beredd på att pendla. Är du överviktig - ändra dina matvanor. Chips, godis, stora mängder kött och överdrivet mycket alkohol ingår inte i kostcirkeln. Vårda ditt förhållande och visa din kärlek innan kärleken vissnar. Vill du ha vänner - engagera dig och bjud till fest! Vill du skriva en bok - gör det! Blir du refuserad - skriv en till!

Lillemickes livsskola: Livet levs bara en gång. Gör du inget, så blir det inget.

#träning #bantning #kostcirkeln #övervikt #måndag