DANSKA VÄRDERINGAR

07.02.2018

I dagens SvD.se (7/2) rapporteras om att Danmarks regering föreslår burkaförbud eftersom detta strider mot danska värderingar. Så Danmark som gått från ockuperat av en grym och totalitär stat under andra världskriget, till ett fritt, demokratiskt och liberalt land, väljer nu politiker som anser att man ska förbjuda sådant som strider mot danska värderingar. Historiens vingslag viner obehagligt.

Jag är den första att erkänna att burka, niqab, burkinis och alla andra konstiga utstyrslar många muslimska män tvingar sina fruar och döttrar att bära, det är förkastligt. Dessa kläder kan endast anses acceptabla om kvinnan av någon anledning bär kläderna av egen, fri vilja.

Men att förbjuda kläder för att de strider mot danska värderingar? Är inte yttrandefrihet och frihet att ha på sig vad man vill danska värderingar? Tydligen inte.

Med stort intresse ser jag nu fram emot nästa lagförslag från den danska regeringen. Alla måste dricka minst tre Carlsberg om dagen med minst en Gammeldansk, bacon och ett wienerbröd till. Ett paket röd Prince ska rökas varje dag eller i vart fall en fet cigarr. Människor med ett BMI under 33 bestraffas som odanska och tvingas ligga orörliga i tre månader, sondmatade med grädde, Carlsberg, bacon och wienerbröd. Vidare måste alla barnfamiljer givetvis skicka sina barn på sommarkollo till Christiania varje sommar så att de får sig en rejäl dos hasch och Kim Larsen. Den danska kulturen står sig bra. Heja för danska värderingar!

Jag tror jag får ta båten till Tyskland nästa gång jag ska till kontinenten. Dels vågar jag inte åka in i Danmark av rädsla att bryta mot danska värderingar, dels verkar Danmark i snabb takt förvandlas till den totalitära stat de befriades från 1945.

Lillemickes rasistskola: Ålder är ingen ras. Åldersrasism är inget ord.

#danskavärderingar #burka #bacon #wienerbröd #rödprince #cigarr #bmi33 #danmark #åldersrasism