ÅRETS JULKLAPP, YMNIGA SVETTNINGAR OCH EN DOKTOR

07.12.2017

Premiär! För första gången i mitt liv är jag mer trendig än trenden. Jag har kört el-cykel i flera år och min kärlek till el-cykeln består.

Under många år cykelpendlade jag till kontoret utan el och utan problem. Under några år dessutom med två små barn i en täckt liten kärra på släp. Det var inga problem. Frisk luft, årstidsväxlingar, lite vardagsmotion, cirka fem kilometer i varje riktning. Härligt!

Sedan beslutade vi oss för att flytta lite längre norrut. Barnen var nu större och gick själva till skolan. Fem kilometer till kontoret blev åtta.

Då kom obehaget. Jag upptäckte att jag efter ganska exakt fem kilometers cykling börjar svettas. Ymnigt. Om det beror på att jag tränar på morgonen före jobbet så att svettkörtlarna redan är uppvärmda, min högre ålder, högt tempo eller vad - det vet jag inte. Men faktum kvarstår. Så fort jag cyklar mer än fem kilometer börjar jag att svettas. Inte så fräscht att sätta sig i möten på kontoret då. Plaskblöt på ryggen med en hel arbetsdag framför sig.

Så jag började köra bil till kontoret. Bekvämt. Ingen svett. Ingen vardagsmotion och något kilo mer i vikt. Trist.

Tills Cykeldoktorn i Helsingborg en dag - detta är inte reklam bara kärlek - en dag frågade om jag inte skulle prova en el-cykel så att jag kunde börja cykelpendla igen.

Jag var extremt skeptisk och tänkte att vad trist att jag nu ser såååååå gammal ut. Men - jag provade.

Kärlek vid första cykeltrampet. Att alltid cykla medvind - vad går upp emot det! Årstidsväxlingarna är tillbaka, tiotusentals kronor rikare varje år eftersom jag kunde säga upp garaget till kontoret, viktökningen borta liksom de ymniga svettningarna. Numera dessutom i sällskap med min fru som cykelpendlar tillsammans med mig.

Så till alla bilpendlare där ute som pendlar en mil eller mindre till jobbet varje dag utan att använda bilen under dagen är mitt råd: Beställ en el-cykel idag! Bli lycklig redan på väg till jobbet imorgon! Tappa vikt! Håll dig frisk! Unna dig årets julklapp redan nu!

#åretsjulklapp #el-cykel #cykelpendla #cykeldoktorn #SPARAPENGAR #PENGAR