ÅKEBO

08.07.2018

Enva Falld bor i Åkebo. En liten, välmående skånsk kommun nära Öresund. Kommunstyrelsens ordförande, tillika kommunchef och rättspolitiskt ansvarig, heter Åke Blåsdom.

Åke Blåsdom har varit kommunalpolitiker i nästan hela sitt vuxna liv. Han valdes in i kommunfullmäktige som representant för det lilla partiet Superdemokratena i början av 1990-talet, och har därefter arbetat sig upp i hierarkin hela vägen upp i toppen i takt med att Superdemokraterna fått ökat stöd.

Enva Falld trivs i Åkebo och är sällan utanför Åkebo. Åke Blåsdom har nämligen lovat att de som är verkliga och sanna Åkebor, ska få den bästa av kommuner om han bara får regera med stark hand och "rensa bort problemet". Enligt Åke Blåsdom är "problemet" framförallt de personer som inte har skär hy eller som "inte håller måttet för vår Åkebo-kultur". För några år sedan lät han därför sätta upp ett staket runt kommungränsen för att inget skräp från resten av landet skulle kunna blåsa in. Han skickade räkningen för staketet till Sveriges statsminister. Det går rykten om att brevet med fakturan kom oöppnat tillbaka. Enva Falld tycker att det blev bra med staketet. Visserligen blev det lite kvavt och luktar lite unket, men det vänjer man sig vid tänker Enva.

För att öka säkerheten för Åkebos kommuninvånare lät Åke Blåsdom dessutom sätta upp övervakningskameror över hela Åkebo. Det tycker Enva Falld är bra. Åke Blåsdom säger att Åkebo är den bästa av kommuner. Enva Falld tror honom liksom en majoritet av Åkebos medborgare.

Det fanns en pizzeria i Åkebo som Enva Falld tyckte mycket om, Pizzeria Annorlunda, som drevs av den trevlige pizzabagaren Mohammed. Eftersom Enva Falld inte tycker så mycket om att laga mat, och dessutom är lite ensam, hängde hon tidigare ganska mycket på Pizzeria Annorlunda.

I höstas var det val i Åkebo. Dels var det allmänna val, dels var det fråga om en ändring av den lokala ordningsstadgan som skulle innebära att Åke Blåsdom blev vald som kommunstyrelsens ordförande på livstid. Ett par av de största partierna, Betongarna och Hårdtagarna var inte jättenöjda med förslaget om att Åke Blåsdom skulle kunna bli vald på livstid. Men eftersom de tyckte att opinionen var starkt för att Åke Blåsdom skulle bli vald, accepterade de förslaget i utbyte mot visst inflytande över vem som skulle få bli ekonomidirektör och ordförande i demokratinämnden.

Stiffe Liivat, ordförande för Betongarna, och Krille Snille, ordförande för Hårdtagarna, sade till varandra mellan skål och vägg att Åke Blåsdom var smart, men att de nog skulle lura ut honom från kommunfullmäktige. Det enda av oppositionspartierna som röstade emot att Åke Blåsdom skulle kunna bli vald på livstid var Frihetspartiet. Frihetspartiets ordförande, Anna-Jaana Vaaknat, var starkt kritisk till att Åke Blåsdom skulle kunna väljas på livstid.

Två dagar innan valet påträffades dessvärre Anna-Jaana Vaaknat mördad, utanför kommunstaketet. Åke Blåsdom påstod att han hade bevis för att det var Mohammed som hade mördat Anna-Jaana Vaaknat. Mohammed förnekade brottet och menade att det var omöjligt att mordet skulle kunna ha utförts av honom eftersom han serverat gäster samma kväll.

Åke Blåsdom kunde dock visa kamerabilder på hur Mohammed senare samma kväll synts i närheten av det ställe där Anna-Jaana Vaaknat blivit mördad, och andra bilder på hur en maskerad man knivmördat Anna-Jaana Vaaknat. Visserligen menade Mohammeds advokat att kamerabilderna var manipulerade, men som av en händelse försvann advokaten dagen innan rättegången. Ingen vet var hon är.

Saken var klar. Mohammed dömdes och sitter nu i en bur av taggtråd i avvaktan på att bli utvisad till Helsingborg. Även Mohammeds familj, hans barn och vänner sitter i buren i avvaktan på utvisning.

Två dagar efter valet påträffades, som av en händelse, både Stiffe Liivat och Krille Snille mördade utanför staketet. Det avgjorde problemet lutgiltigt. Alla som inte har skär hud och blont hår eller som kunde genomgå det så kallade lojalitetstestet, blev utvisade i ett nafs. De sitter nu alla i buren. Åke Blåsdom menar att han nu löst problemet en gång för alla.

Enva Falld tycker att det verkar konstigt att Mohammed mördat Anna-Jaana Vaaknat, men eftersom Åke Blåsdom bevisat med kamerabilderna att det var Mohammed, så litar hon på det.

Sedan valet förra hösten har det skett lite förändringar i Åkebo. Åke Blåsdom, som ju är en man av traditioner, stängde alla fotbollsplaner eftersom detta är sport som inte hör hemma i Åkebo-kulturen. Istället påbjuds att ungdomarna i syfte att bli starka traditionsbärare ska spela varpa.

Åke Blåsdom förbjöd vidare alla spel på offentlig plats utom Fia med knuff och ett par andra spelformer av likaledes högt, kulturellt, traditionellt och intellektuellt värde såsom Uno och Yatzi. Vidare stängdes det tidigare kommunala wifi-nätet ned och allt bredband och alla trådlösa sändningar stängdes ned, eftersom osedlig och osann information riskerade att tränga in i Åkebo. Som av en händelse råkade dessutom brandlarmet gå sönder samma dag som biblioteket brann.

För en månad sedan hölls nya val i Åkebo. Denna gång om utträde ur Sverige. Superdemokraternas förslag om att Åkebo skulle bli en egen stat vann. Det fanns inget motförslag.

Enva Falld tycker att det blivit tråkigare sedan Pizzeria Annorlunda gick i konkurs. Verksamheten blev aldrig riktigt densamma sedan Mohammed försvann och Sture Korv tog över. Visserligen kan det ju vara gott med korv ibland tycker Enva Falld, men i sitt inre längtar hon efter Mohammeds goda pizzor. Och förvisso kan det ju förvisso svänga med dragspel och fela, men ibland är det ju härligt med disco också tänker Enva Falld för sig själv.

Ett annat litet problem är att nästan alla Åkebos företag lämnat Åkebo. Enligt Åke Blåsdom är dessa företagsägare inte riktiga patrioter och han har därför kommunaliserat vissa av dessa företag innan de hann flytta. Arbetskraften har han rekvirerat från kommunens samtliga familjer. Alla familjer, stora som små, måste ställa upp med ett gossebarn och ett flickebarn vardera för att driva runt verksamheterna. Finns inget gosse- eller flickebarn får det gå med en vuxen eller tre gamlingar.

Endast de svaga samarbetar, säger Åke Blåsdom. Det är bättre med samlad nation som kan träffa avtal med länderna ett i taget. Alla 193 eller hur många det nu finns säger Åke.

Enva Falld ångrar att hon inte hann gå utanför Åkebo innan den stora porten stängdes. Nu är det försent.

LilleMickes EU-skola: Åksit eller Swexit? Valet borde vara enkelt.

#EU #standupforeurope #sverigedemokraterna #swexit #åksit #likgiltighetsuger #Voltaire #Candide